среда, 29 марта 2017 г.





Шановні друзі!



Запрошую Вас до участі в акції "Запорізький ФлешБук", яка відбуватиметься з нагоди Всесвітнього дня книги і має на меті привернути увагу до читання, літератури, української мови та сучасної культури загалом.
Якщо ви поділяєте нашу ідею - беріть із собою свою улюблену книгу (або кілька) і приходьте 23 квітня о 14:00 на площу Маяковського). 
Давайте доведемо самі собі й Україні, що Запоріжжя - місто активних, освічених і творчих людей, воно цінує книгу і прагне розвитку!


Детальніше про акцію - у мережі Facebook
Долучись до акції!
Візьми з собою улюблену книжку.
Приходь на площу – читатимемо разом!
Зроби фото, додай хештег #ФлешБук_Зп.
Покажемо світу, що Запоріжжя читає!

Організатори акції - Центр мистецтв "Арт-Простір" і Запорізька книжкова толока.


З повагою - Ігор Гармаш, президент ГО "Центр мистецтв "Арт-Простір" (067) 618-25-20






Всеукраїнський Тиждень дитячої та 
юнацької книги



      В Україні щорічно в останній тиждень березня проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Славні традиції проведення Тижня було започатковано ще в далекому 1944 році. У той непростий час, велика увага приділялася дитячій книзі, яка несла святе слово дітям – майбутнім творцям, винахідникам, вченим. У незалежній Україні Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги було засновано 22 лютого 1993 року.


Вислови про книгу видатних українців

«Хто полюбить книгу, той далеко піде у своєму розвитку. Книга рятує душу від здерев’яніння».
                                                        Т. Г. Шевченко

«Кімната без книг – все одно, що людина без душі».
                                                О.П. Довженко


«Людина для якої книжка уже в дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчує себе обділеною, збіднілою, спустошеною». 
                                            В. Сухомлинський                                 

Книга – це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного».   
                                                         М. Рильський

 «Книги – це ріки, що напоюють моря».
                                                   Ярослав Мудрий
  






       Запорізька обласна універсальна
 наукова бібліотека
Центр національних культур "Сузір'я"


Всесвітній день поезії відзначається і в Україні. У відривному "Українському народному календарі" він уперше з'явився 2004 року.
 Немає відповіді на питання, в чому секрет поетичних чар. 
 Поезія залишається загадкою. Тим більше вона вабить читачів. Навіть той, хто кричить: "Не люблю віршів всіляких поетів!", мабуть, просто не читав шедеврів. Інакше обов'язково знайшов би собі поетів до душі. 
 Щороку у березні світ відзначає Всесвітній день поезії. Бібліотека нашої школи приєдналася до святкування. Ми тісно співпрацюємо з Центром національних культур "Сузір'я".
 21 березня разом з учнями 10-Б класу, класним керівником Короленко Оленою Геннадіївною ми побували в Центрі на зустрічі з поетами Запоріжжя.
 Тут зібралися ті, хто любить, розуміє і цінує поезію. Саме вона, поезія, була господинею зустрічі, а довгоочікуваними гостями були вірші і зустріч з поетами. Зустріч мала формат літературно-музичної вітальні.
 Вітальню відкрила Ольга Меркулова, видавець ООО "Плюс 73". Розповіла про своє видавництво, представила поетів, книги яких друкує її видавництво. Красильников Володимир, Євдокимова Ірина, Літош Наталія, Корсар Ігор, Грінберг Євген читали свої вірші про Україну, про жінку і природу і звичайно ж про кохання і щастя. Запорізький бард Козеревський Володимир під акомпанемент гітари виконував пісні на вірші цих поетів. Діти з задоволенням і цікавістю слухали вірші і пісні, підспівували співаку. Автори подарували нашій бібліотеці збірки своїх віршів. 
 Після зустрічі працівники обласної бібліотеки провели екскурсію по залу "Рідкісних книг".
  















Поезія - це струни відчуттів,
Це музика Вселенської любові,
Поезія - це скарб усіх віків,
Це діамант величиною в слово!


Комментариев нет:

Отправить комментарий